preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna

Kutak za nastavnike

Dragi učitelji i nastavnici, u ovome kutku možete saznati sve novosti vezane uz rad prosvjetara, novim zakonima, pravilnicima, stručnom ispitu za pripravnike...

Ukoliko i sami imate nekih zanimljivih materijala ili želite sudjelovati u uređivanju kutka za nastavnike javite se na adresu e-pošte

admin@os-mareljkovic-cerna.skole.hr

 


 

Priručnik za nastavnike

Priručnik za razrednike i stručnu službu

Priručnik za administratore

Video upute

Obrazac za roditelje

 

 


vijesti

Webinar - elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku godinu 2015./2016.

Autor: Domagoj Bujadinović, 26. 5. 2015. 15:43

Webinar za članove upisnih povjerenstava i razrednike osnovnih škola. Tema webinara je provedba elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku godinu 2015./2016.

 [više]

Promocija u zvanje UČITELJ MENTOR

Autor: Domagoj Bujadinović, 12. 2. 2015. 11:21

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 13. veljače 2015. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s početkom u 11 sati.

Na prijedlog ravnatelja škole Ilije Grgić, prof. uz jednoglasnu podršku Učiteljskog vijeća "Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta" promaknulo je djelatnike OŠ Matija Antun Reljković, Cerna  učitelje Nevenku Bertić, prof. i Matu Boškovića, prof. u zvanje učitelja - mentora. Ističe se da su promaknuti učitelji svojom stručnošću, ljudskim, pedagoškim i metodičkim odlikama postigli uzorne rezultate u odgojnom i nastavnom radu.

Učiteljski rad nije puki poziv, nego ljubav prema odgoju i obrazovanju, prenošenju znanja i iskustva za bolje sutra ove naše mladosti. Djelatnici škole iskreno se ponose vrijednim priznanjem djelatnicima čiji rezultati godinama promoviraju školu i Cernu.

 [više]

Analiza uspjeha - tablica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, 9. 11. 2014. 22:38

Drage kolege,

pripremio sam tablicu izrađenu u Microsoft Excelu u kojoj je pojednostavljeni izračun analize ispita koju unosimo u aplikaciju e-Dnevnika. To je jednostavna tablica u kojoj je potrebno popuniti samo zelena polja dok sva ostala polja prikazuju gotove izračune. Za lakši unos učenika možete iskoristiti mogućnost prikaza popisa učenika po razredima kojma predajete u aplikacije e-Dnevnika, a zatim nakon toga kopirati u tablicu analize ispita.

Pod karticom "opširnije " možete preuzeti tablicu!

 [više]

Kako izgleda jedan radni tjedan profesora. Vježba za početnike.

Autor: Marko Bagić, 13. 11. 2013. 16:22

Nastavnom osoblju, koje je ionako potplaćeno često se pokušava minorizirati uloga time da se njihov posao navodi kao vrlo lagan i jednostavan. Svoj glas protiv takvog ophođenja, odlučila je na zanimljiv način podignuti anonimna profesorica, predstavivši svoj posao u obliku vježbe. Naime, radi se o tome da je metaforički predstavljen jedan uobičajen profesorski radni tjedan. Kako bi objašnjenje bilo što plastičnije, svoje iskustvo profesorica je ponudila u obliku zabavne vježbe.

 [više]

Raspored sati za 2013./2014. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, 18. 9. 2013. 07:50

Dragi učenici i roditelji,

na WEB stranicu dodan je raspored sati za 2013./2014. školsku godinu. Raspored sati sastoji se od rasporeda "R1" koji se odnosi na prvi tjedan škole odnosno kada su 1.,3.,7. i 8. razredi prije podne, a  2., 4., 5. i 6. poslije podne u školi. U rasporedu "R2" smjene razreda su obrnute i odnosi se na drugi tjedan nastave.

Raspored možete pogledati na izborniku "Raspored sati" ili klikom ovdje!

Raspored također možete i preuzeti te ispisati klikom na "opširnije"

 [više]

Kurikulum zdravstvenog odgoja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, 1. 10. 2012. 16:02

Od ove školske godine u sve osnovne i srednje škole uvodi Kurikulum zdravstvenog odgoja koji će se provoditi kroz sadržaje integrirane u nastavne programe predmeta, sate razrednika, školske projekte i druge školske aktivnosti.

Kurikulum možete preuzeti na poveznici "opširnije"!

 [više]

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice

Autor: Domagoj Bujadinović, 27. 9. 2012. 07:46

I ove će se godine za učenike osnovnih škola održati natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice. Natjecanje na kojem učenici mogu pokazati svoje znanje o sudjelovanju u prometu te pritom osvojiti vrijedne nagrade, provodit će se od 1. listopada 2012. . (do 12:00 sati) unutar Prometne Učilice na adresi  http://ucilica.skole.hr/prometna, internetske aplikacije za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

 [više]

Online zahtjev za izradu CarNet korisničkog računa

Autor: Domagoj Bujadinović, 24. 9. 2012. 15:59

Poštovani roditelji od sada za učenike naše škole možete zatražiti CarNet korisnički račun putem obrasca na našoj web stranici ili klikom ovdje.

 [više]

Planovi i programi u digitalnom obliku

Autor: Domagoj Bujadinović, 28. 8. 2012. 09:28

Od 2012./2013. školske godine svi nastavnici godišnje planove i programe šalju putem e-pošte na slijedeću adresu:

planovi@os-mareljkovic-cerna.skole.hr

Planove i programe učitelji trebaju slati isključivo sa svojih službenih školskih adresa

(ime.prezime@skole.hr).

Ovim načinom smanjujemo potrošnju papira i sudjelujemo u očuvanju okoliša.

 

 

 [više]

OBAVIJEST ČLANOVIMA ŽSV Hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, Verica Špehar - Vratarić, 22. 5. 2012. 22:19

Poštovane kolegice i kolege!
Na stranici naše škole možete preuzeti prezentaciju s prošloga skupa kao i materijale koje je pripremio kolega Krunić za ovaj skup. Puno je jednostavnije da svatko sebi preuzme nego da je sve kopiram i dijelim kao uručke. Također prosljeđujem i obavijest više savjetnice o prijavi na IV. simpozij. Radujem se našem susretu i dotada vas srdačno pozdravljam,
Verica Špehar-Vratarić

 [više]

Priručnik za učenje i poučavanje

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 4. 2012. 12:05

Priručnik za učenje i poučavanje je zbirka predložaka, pomoćnika i digitalnih udžbenika, to jest vodiča. PUP učenicima omogućuje jednostavan i brz pristup izvorima znanja, kreiranim za njihov uzrast i za njihove potrebe.

Više pogledajte pod izbornikom "Kutak za učenike - Priručnik za učenje i poučavanje" ili klikom na sliku.

 [više]

Stručni skup pedagoga u Cerni.

Autor: Ivana Markovinović, 17. 11. 2011. 16:04

 Različiti oblici vrednovanja u funkciji unapređivanja rada škole

Program je namijenjen stručnim suradnicima pedagozima
osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske te pedagozima srednjih škola Osječko-baranjske županije

Predavači: dr. sc. Boris Jokić, Mirjana Onukijević, prof., Ivana Biljan, prof.


 

 [više]

Hrvatski jezični portal

Autor: Ivana Perić, 20. 10. 2011. 13:27

 

   Ukoliko ste možda čuli neke riječi ili izraze u hrvatskom jeziku kojima ne znate značenje, od velike će vam pomoći biti internetska stranica Hrvatskog jezičnog portala koja je osmišljena kao veliki elektronički rječnik hrvatskoga jezika, ali ujedno i kao rječnik stranih riječi. Svaka riječ je pomno objašnjena pripadajućom definicijom, a rječnik se pretražuje jednostavno, uz pomoć tražilice. Svoje rječničke nedoumice riješite klikom na poveznicu:

   

       http://hjp.srce.hr/index.php?show=search

 

 [više]

OPĆENITO O OPISNOM OCJENJIVANJU

Autor: Ivana Markovinović, 13. 10. 2011. 14:46

Čini se da je najlakše ocijeniti ono što učenici najmanje vole – testove, diktate, kojekakve pisane provjere znanja. Onda je možda logično da je najteže ocijeniti ono što najviše vole – skupni rad, primjerice, njihovo zalaganje itd. E pa, zato je tu i opisno ocjenjivanje!!

 [više]

Eduvizija - internet portal za lakše učenje!

Autor: Ivana Markovinović, 26. 9. 2011. 10:05

Pretplaćivanjem na sadržaj portala svaki korisnik dobiva svoju šifru kojom se registrira na portal te uz pomoć koje može pogledati video lekcije za 5., 6., 7. i 8. razred osnovnih škola neograničen broj puta. Kroz nastavne sadržaje korisnike portala, ali i njihove roditelje vodi tim stručnjaka, nastavnika na svom području, a svi sadržaji Eduvizije prate nastavni plan i program odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH iz matematike, kemije, fizike i biologije. Velika prednost Eduvizije je i mogućnost direktne komunikacije s ostalim korisnicima portala, a svaki nastavni predmet ima forum gdje korisnik može zatražiti pomoć predmetnog nastavnika.

 [više]

Što astronauti gledaju svaki dan?

Autor: Domagoj Bujadinović, 19. 9. 2011. 13:53

Možete li zamisliti kako izgleda jedan dan astronauta na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) ? Što rade, jedu, vide kroz prozor?

 [više]

Trebaju li učenici i nastavnici biti prijatelji na Facebooku?

Autor: Irena Srdanović, 16. 9. 2011. 12:38

Društvene mreže na Internetu kreirane su upravo za to - za druženje prijatelja i poznanika u virtualnom prostoru. Na Facebooku i Twitteru nalazi se sve više djece, pa će neki možda na istim mrežama potražiti svoju učiteljicu i poslati zahtjev za prijateljstvom. Iako će većina učitelja i profesora reći da izbjegava Facebook upravo zbog ovakvih situacija i želje da im privatni život ostane privatan, neki odlučuju podijeliti online prostor sa svojim učenicima.

Živimo u vremenu kada je koncept privatnosti zamućen, osobito na stranicama poput Facebooka i Twittera, sve je teže razaznati gdje treba povući granicu u odnosu učenik-učitelj.

 [više]

Raspored individualnih sastanaka s razrednikom

Autor: Domagoj Bujadinović, 16. 9. 2011. 11:09

Dragi roditelji i učenici,

ovdje možete pronaći raspored individualnih informacija  razrednika s roditeljima za školsku godinu 2011./2012. U tabeli nalazi se popis odjeljenja, razrednici odjeljenja te vrijeme informacija u prvom i drugom tjednu rasporeda. Kao što ste primjetili od ove godine škola ima jedan rapored koji se izmjenjuje svakoga jedna za jutarnji ili podpodnevnu smjenu. Raspored možete pronaći u izborniku roditeljski kutak, zatim individualni sastanci ili na poveznivu "opširnije".

 [više]

e-Dnevnik

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 9. 2011. 20:45

e-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku, koji je s početkom školske godine 2011./2012. započeo kao pilot projekt u tri srednje škole; XV. Gimnaziji u Zagrebu, Gimnaziji Požega i Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru. U tri prva razreda svake škole službena evidencija vodi se u e-Dnevniku.

 [više]

CARNet za nastavnike

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 9. 2011. 17:31

CARNet vam nudi nekoliko različitih načina pristupa Internetu, kao i online sadržaje koji vam mogu pomoći u radu i usavršavanju.

 [više]

Državno natjecanje iz informatike/računalstva – INFOKUP 2011.

Autor: Domagoj Bujadinović, 4. 5. 2011. 21:10

Od 17. do 20. travnja 2011. godine u Rapcu su se okupili najbolji mladi hrvatski informatičari, među kojima i učenik naše škole Domagoj Jukić te mentor Domagoj Bujadinović, prof. Na Državno je "Infokup" natjecanje ukupno pozvano 188 učenika i 97 mentora. Najveći broj učenika stigao je iz Grada Zagreba i to čak 74 učenika, a jedini predstavnik Vukovarsko - srijemske županije je učenik 8.c razreda Domagoj Jukić. Kako je sve prošlo prosudite po fotografijama...

 

 [više]

Kako će sramežljivi steći prve školske prijatelje?

Autor: Ivana Markovinović, 19. 4. 2011. 13:44

Prijateljstva iz osnovne škole mogu potrajati cijeli život, ali kod sramežljive djece steći i jednog prijatelja čini se nemogućom misijom. Olakšajte im put učeći ih da se zanimaju za druge i pomažu...

 [više]

Što se dogodi kad dirate njušku ježu?

Autor: Domagoj Bujadinović, 7. 4. 2011. 09:39

 [više]

Svakako pogledati → Worldometers

Autor: Domagoj Bujadinović, 4. 3. 2011. 13:03

Posjetite zanimljivu stranicu koja prikazuje globalnu statistiku u stvarnom vremenu. Projektom upravlja međunarodni tim programera, istraživača i volontera s ciljem stvaranja svjetske statistike za širu populaciju. Ovdje ćete pronaći zanimljive statističke podatke, npr. trenutni broj ljudi na Zemlji, broj rođenih i umrlih na današnji dan, broj trenutno gladnih ljudi, broj ljudi bez pristupa pitkoj vodi itd.

Stranicu posjetite:

http://www.worldometers.info/hr/.

 [više]

Imam stav-trening, Cerna 27.-29.01.2011.

Autor: Ivana Markovinović, 2. 2. 2011. 11:58

U projekt Imam stav uključena je i naša škola. Program prevencije korištenja duhana, alkohola i drugih sredstava ovisnosti, namijenjen je za šeste razrede, a uključuje trening/edukaciju učitelja i stručnih suradnika koji su i zaduženi za njegovu provedbu.

 

 

 [više]

Portal o sigurnosti na internetu!

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 1. 2011. 10:47

Želimo pomoći učiteljima i nastavnicima, roditeljima da djecu upoznaju s internetom i računalnim tehnologijama te da ih koriste za sigurno pretraživanje, učenje i zabavu, za stvaranje novih poznanastava i druženje sa prijateljima. Želimo predstaviti što veći broj mogućih prijetnji, ali i ponuditi primjere iz prakse i rješenja o tome kako se zaštiti i gdje tražiti pomoć.

 [više]

Novosti iz CARNeta: Edu.hr portal

Autor: Domagoj Bujadinović, 2. 12. 2010. 15:51

Edu.hr portal je centralno mjesto za pristup uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su uz primjenu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prijavom na ovom portalu bit ćete prijavljeni na sve usluge koje imate pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom autorizacijom na različitim mjestima.

Nakon prijave zelenom bojom će biti označene sve usluge kojima imate pravo pristupa s obzirom na vaš status u sustavu obrazovanja.

 [više]

Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"

Autor: Tomislav Šunjić, 26. 11. 2010. 15:24

Dragi učenici podsjećamo Vas na jedan od mogućih načina učenja putem računala i interneta. Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“  je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja.
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik poveznica

Popis udžbenika za

školsku godinu 2018./2019.

 

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

Koliko je sati ?

Oglasna ploča
Skockajte web! 2012

Anketa (mala)
Da li pročitaš knjigu koju posudiš u školskoj knjižnici?Koliko je stupnjeva?

Weather Widget

Tko je trenutno online!  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2011.

Ukupno: 999903
Ovaj mjesec: 2467
Ovaj tjedan: 35
Danas: 35
Sandučić povjerenja

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

Prije podne

1. sat     8,00  –   8,45

2. sat     8, 50 –  9,35

Veliki odmor

3. sat       9,50 – 10,35

4. sat    10,40 – 11,25

5. sat    11,30 – 12,15

6. sat    12,20 – 13,05

 

Poslije podne

1. sat     13, 15 – 14,00

2. sat     14,05 –  14,50

Veliki odmor

3. sat    15,05 –  15,50

4. sat   15,55 –  16,40

5. sat    16,45 –  17-30

6. sat    17,35 –  18,20

CMS za škole logo
Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna / Šetalište dr. F. Tuđmana 3, HR-32272 Cerna / www.os-mareljkovic-cerna.skole.hr / ured@os-mareljkovic-cerna.skole.hr
preskoči na navigaciju